Friday, 22 April 2016

Bredbury Curve

In 2015 plans for the Bredbury Curve Development were recommend for acceptance by the council.

The plans were rejected in 2016 - see details.

The proposal involved the filling in of the existing railway cutting with inert materials and the construction of 60 dwellings with associated new highways, a junction with Stockport Road East, landscaping, parking and amenities.

The site was previously a railway cutting that accommodated a rail line which linked the Glazebrook to Godley Line to the Ashbury Junction to New Mills Junction line. The scheme was designed in such a way that a corridor would be retained along the northern corner of the site in order to enable a future tram/train line to be constructed between the Ashbury Junction to New Mills Junction line and Whitefield Road and then onwards towards Stockport Town Centre.

Peter Whatley's photograph published on Geograph and taken from the crossover bridge at Bredbury Station shows how it looked in 1989.

A contribution to Skywatch Friday.